viabil.se

Komplett verkstad

Vi servar alla bilmärken och är sedan 2012 en ackrediterad Autoexperten verkstad.

Idag har vi en i det närmaste en komplett bilverkstad som kan hjälpa till med det mesta som gäller din bil, t.ex. service, reparationer, ac-service, plåt & lack, försäkringsarbetet (de flesta försäkringsbolagen), däck, däckhotell, hjulinställning mm...

Trygghetsgaranti

Vi är medlem i SFVF, Sveriges FordonsVerkstäders Förening, och har infört en trygghetsgaranti som innebär att en SFVF ansluten verkstad alltid ska följa Allmänna Reklammationsnämndens (ARNs) beslut enligt gällande stadgar.

Läs mer om SFVF

autoexperten.se

Autoexpertens servicepolicy

 • 12 månaders fri assistansförsäkring vid underhållsservice.
 • Våra fordonsmekaniker utbildas för att kunna vara uppdaterade på nya bilmodeller, tekniker, verktyg och tillbehör.
 • Vi reparerar och servar din bil på ett fackmannamässigt sätt, enligt tillverkarens instruktioner, vilket gör att nybilsgarantin inte påverkas.
 • Reservdelar motsvarande originalkvalitet, med tre års funktionsgaranti.
 • Möjlighet att dela upp betalningen i upp till 24 månader räntefritt.
 • Bilservice enligt biltillverkarens serviceschema.

AC-service

Vi är certifierad AC-servicegivare!

Bilens klimatsystem ökar komforten och säkerheten. Trivseln i bilen, jämn temperatur och fuktighet påverkar bilförarens körförmåga och kondition. Det är enkelt att använda AC-systemet, men det behöver också service för att fungera effektivt utan problem.

Hur fungerar klimatsystemet?

AC-systemet har utvecklats för att ta bort fukt och värme samt att rensa kupéluften. AC är ett slutet system där köldmedel cirkulerar med hjälp av en kompressor, i princip på samma sätt som i ett kylskåp. Det är enkelt att använda AC-systemet. Termostaten vrids på önskad temperatur och systemet håller den angivna temperaturen automatiskt.

Varför behövs det AC-service?

Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi AC-service varje år. Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid. Systemet innehåller köldmedel som sakta läcker ut genom sprickor i de torra tätningarna. Dessutom kan stora temperaturvariationer, skakningar, vibrationer från motorn och krockskador leda till att det tryckutsatta köldmedlet läcker ut ur AC-systemet. När mängden köldmedel minskar går kompressorn oftare än normalt, vilket ökar bränsleförbrukningen.

Servicemontörer som servar AC-system måste ha utbildning för att få hantera köldmedlet.

4-hjulsinställning

Vi utför 4-hjulsinställning med modern datoriserad utrustning (tidigare kallad framvagnsinställning)

Varför ska jag kontrollera och justera hjulinställningen?

Kontroll av fyrhjulsinställningen är ingenting man normalt har behov av att göra. Ändringar i inställningen sker oftast om man har kört på en trottoarkant eller något annat hårt och uppstickandes ur vägbanan. Detta gör att de stag som ser till att hjulen har rätt vinkel kan bli något skadade alt att bulltar ändrar inställning. Om man vet med sig att man har kört på något så att detta kan ha hänt bör man vara observant på om bilen känns annorlunda i bl.a. väghållning. Märker man en skillnad bör man lämna in bilen för en kontroll. Nedan ser du några konsekvenser samt felfaktorer som kan hjälpa dig.

Konsekvenser om din hjulinställning är fel inställd

 • Vid kraftig inbromsning kan det vara lätt att tappa kontrollen över bilen.
 • Du måste köpa nya däck oftare. Enligt lag måste det sitta samma typ av däck på samma axel, dvs däck köpes vanligtvis i par.
 • Du får tanka oftare.
 • Kulleder, spindelleder, länkarmar och övriga rörliga delar slits betydligt mycket snabbare än normalt.

Felfaktorer

 • Bilen drar snett
 • Dina däck slits ovanligt fort
 • Bilen har en ökad bränsleförbrukning

= Det blir oftast dyrare i slutändan om din hjulinställning är felaktigt inställd.

Vi genomför fyrhjulsmätning och inställning på samtliga bilmodeller!

Fri lånebil vid service

När du lämnar in bilen för service hos oss erbjuder vi dig fri lånebil. Fria mil och två tullavgifter (60 kr) ingår.


* Måste förbokas för garanterad tillgänglighet. Särskilda regler och villkor gäller för lånebil, kontakta oss för info om dessa.

Trängselskatten i rabatt

När du som kommer från utanför tullarna köper reservdelar eller servar bilen hos oss får du 50 kronor i rabatt för att täcka kostanden för trängselskatten.

Skriv ut, fyll i och ta med rabattkupongen via denna länk:

Rabattkupong

Specialister på Fiat & Alfa Romeo

Vi var i många år auktoriserad serviceverkstad för Fiat och Alfa Romeo och är fortfarande specialister på dessa märken.